majuselseje_fejlec_900x120_02.jpg
Hírek - események | Bemutatjuk | Civil élet | Emlékezzünk | Pódium | Galéria
Főoldal
Bemutatkozunk
Dokumentumok
Fáklya
Kapcsolat
Galéria tartalom
 
PDF Nyomtatás E-mail
Emlékeztető 2019. szept. 23-i titkársági megbeszélésről
Írta: Szebeni András ügyvezető főtitkár   
2019. September 25. Wednesday 13:00
EMLÉKEZTETŐ
a Május Elseje Társaság 2019. szeptember 23-án tartott kibővített titkársági megbeszéléséről

Jelen voltak: Szebeni András ügyvezető főtitkár; Barabás György, Dezső Ferencné titkárok; Földesi Ákos, Semegi Richárd MIKSZ meghívottak.
Arató István egy sajnálatos esemény miatt, valamint dr. Aggod József, László Zoltán és Nagy Richárd jelezte távolmaradását, Wagner István félreértés miatt korábban érkezett és távozott.
Földesi Ákos aláírta belépési nyilatkozatát.
Az első napirendi pont bevezetőjeként Barabás György ismertette a szeptember 20-i Fáklya Klubban elhangzottakat, Tóth Zoltán választási szakértő helyzetértékelését. Több ott hozzászóló véleménye alapján a titkárság arra az álláspontra jutott, hogy javasolja a Társaság tagjainak a következőket: mindenképp vegyenek résztaz önkormányzati választásokon, ahol van egyértelműen közös baloldali jelölt, ott azt támogassák, ahol több kormányellenes induló van, ott a helyileg legalkalmasabbnak ítélhető személyre adják voksukat.
A második napirendi ponttal kapcsolatban Szebeni András kifejtette, hogy bár a társszervezeteknek és pártoknak elküldött leveleire írásbeli válasz nem érkezett, szóbeli tárgyalásai alapján érdemes lenne a 2022-es országgyűlési választások ellenzéki programjainak előkészítése érdekében néhány témakörben munkabizottságokat létrehozni. Témakörre a következő javaslatokat tette: új, polgári demokratikus alkotmánytervezet összeállítása, a vízgazdálkodás, agrárgazdálkodás, környezetvédelem újjászervezése, a szakképzettség, igazolt teljesítmény alapján kötelező alapjövedelem elveinek kidolgozása, civil szervezetek bevonása a törvényalkotás folyamatába. Az első témakör tárgyalási alapjául összeállított egy követelmény-sorozatot, melyet jelen lévőknek átadott, észrevételeikre jelezte, hogy ez csak kiindulási pont, a követelményekre és normaszövegre vonatkozóan a szakértők és tagok egyeztetett álláspontja után készítenek szövegtervezetet. Az elképzelés végrehajtását jelen lévők támogatták.
A 2020. évi Országos Gyűlés problémáját különös tekintettel a teljes tisztújítás igényére az Országos Intéző Bizottság következő ülésén kellene megtárgyalni, melynek időpontját 2019. október 25-én (pénteken) 15 órában állapították meg. Ennek előkészítéséhez a következő titkársági megbeszélésre október 14-én (hétfőn) 17 órakor kerülne sor.
Ügyvezető főtitkár kérte, hogy a következő Fáklyába mindenki, aki tud, készítsen cikket és segédkezzék a kiadás költségeinek előteremtésében.
kmf.
    Dezső Ferencné                                                      Szebeni András
adminisztrációs titkár                                              ügyvezető főtitkár

 
< Előző
 
Tartalom
 
Copyright Május Elseje Társaság 2008. | jognyilatkozat
oldaltérkép