majuselseje_fejlec_900x120_02.jpg
Hírek - események | Bemutatjuk | Civil élet | Emlékezzünk | Pódium | Galéria
Főoldal
Bemutatkozunk
Dokumentumok
Fáklya
Kapcsolat
Galéria tartalom
 
PDF Nyomtatás E-mail
Emlékeztető a 2018. április 17-i titkársági ülésről
Írta: Szebeni András ügyvezető főtitkár   
2018. May 02. Wednesday 09:27

EMLÉKEZTETŐ

a Május Elseje Társaság titkárainak 2018. április 17-i kibővített üléséről

 

Jelen voltak:   Szebeni András          ügyvezető főtitkár

                        Barabás György

   Dezső Ferencné         titkárok

   Wagner István            OIB tag (jelölő bizottsági megbízott)

   Arató István                FEB elnök

  dr. Szabó József

  László Zoltán  meghívottak

Andrási László és dr. Aggod József elfoglaltsága miatt előzetesen telefonon bejelentette távolmaradását.

Szebeni András ügyvezető főtitkár bevezetésül emlékeztetett arra, hogy a március 27-én megbeszéltek szerint az országos gyűléseket (a 29. rendes éves és a 30. rendkívüli) május 26-án, szombaton rendezik meg, ezek az időpontok a május elsejére megjelenő Fáklyában  kihirdetésre kerülnek. Ezután megkezdték a meghívóban rögzített témák tárgyalását.

Szebeni András elsőként a tisztújítási kérdések tisztázását javasolta, amit a jelen lévők megszavaztak. Így Wagner István számolt be előzetes tárgyalásairól, mely szerint nem minden cserélendő OIB és FB-tag pótlására talált megfelelő személyt.

Hosszabb egyeztetés után ügyvezető főtitkár azt javasolta, hogy – miután 2018-ban az adott politikai körülmények között Alapszabályt módosítani nem célszerű – az idősebb tagok törlésére ne tegyünk javaslatot. Maradna OIB tag Bedő János, Benkocs István, Pöttendi János, Szabó Dániel és Wagner István. További tagok lennének az előkészítői ajánlás szerint dr. Tóth Miklós, akit a titkárok között László Zoltán váltana, valamint Semegi Richárd, dr. Szabó József és Szögi József. A Felügyelő Bizottság összetétele nem változna. A 29. országos gyűlésre csak az utóbbi öt nevet kell előterjeszteni. Ezzel  a kibővített titkársági megbeszélés résztvevői egyetértettek. 

Ezután Szebeni András ismertette és közreadta az új Fáklya számhoz összegyűjtött írásokat (dr. Aggod József a 30. évfordulóról és dr. Harsányi Ivánról, Szabó Dániel Hódmezővásárhelyről, dr. Farkas Péter Marx aktualitásáról készített cikket), továbbá saját fogalmazványait a vidék tájékoztatásáról és az „Európa megszállására” alakuló tervekről. n Wagner István is ígért egy gondolatsort a migráció taktikai hátteréről. Az előkészületek megfelelőnek tűnnek. A bemutatott anyagokat a titkárság (úgy is, mint szerkesztőség) jónak tartotta. Az újságot – egyben, mint országos gyűlési meghívót – szeretnénk terjeszteni május elsején a szakszervezetek, társ civil szervezetek és baloldali pártok felé is.

Ezt követően Szebeni András bemutatta az OIB-vel megtárgyalandó éves tevékenységi és gazdasági beszámolók anyagait, melyeket a 29. országos gyűlés elé kell terjeszteni. Ezekről részletes vita nem volt. Az ügyvezető főtitkár jelezte továbbá, hogy egyes szakszervezeteknek már sikerült a kapcsolatépítő e-mail-t elküldeni.

A 30. (jubileumi) országos gyűlés meghívottainak körére nem sikerült javaslatokat összegyűjteni – ki-ki ismerősei körében terjessze elképzeléseit.

 
< Előző
 
Tartalom
 
Copyright Május Elseje Társaság 2008. | jognyilatkozat
oldaltérkép