majuselseje_fejlec_900x120_02.jpg
Hírek - események | Bemutatjuk | Civil élet | Emlékezzünk | Pódium | Galéria
Főoldal
Bemutatkozunk
Dokumentumok
Fáklya
Kapcsolat
Galéria tartalom
 
PDF Nyomtatás E-mail
Szöveges kiegészítés a költségvetési beszámolóhoz
Írta: Szebeni András ügyvezető főtitkár   
2017. April 29. Saturday 15:26

SZÖVEGES KIEGÉSZÍTÉS

a Május Elseje Társaság 2016. évi költségvetési beszámolójához és 2017. évi  költségvetési tervéhez

Társaságunk gazdálkodási lehetőségei 2016-ban tovább romlottak. Tartalékaink elfogytak, tagjaink tagdíjbefizetése és adományozási kedve ismét visszaesett, több alapító tagunk távozott az élők sorából. Az SZJA 1 %-ából kapott támogatás megcsappant, mindössze 6 049 Ft-ot tett ki. Félévkor a Baloldali Alternatíva Egyesület kilépett a támogatók sorából, így a bérleti díjak kifizetéséhez, a Fáklya-számok kiadásához többünknek mélyen a zsebébe kellett nyúlnia.

A Vasas Szakszervezeti Szövetségtől bérelt helyiségek díját folyamatosan fizettük. A hétvégi rendezvényekhez azonban már nem maradt fedezet, ezért csak az Országos Gyűléshez szükséges kiegészítést tudtuk felvállalni – a BAL távozása is ennek volt betudható. Évbúcsúztató helyett idén is újévköszöntőt kellett tartani – a fűtés biztosítása miatt pénteken – kis részvétel mellett, szerény körülmények között.

Az új számítógép teljes üzembe helyezése még mindig nem sikerült (bár programozása javult), az archivált anyagok felhasználhatósága egyelőre nem tökéletes. Szerencsére a másológép javítása csak csekély összeget emésztett fel festékpatronok beszerzése mellett.

Egyébként éves gazdálkodásunk lényegében a terveknek megfelelően alakult. Sajnos a befizetett tagdíjak összege elmaradt a várttól, főleg bátonyterenyei tagjaink aktivitásának csökkenése szembetűnő.  A tervezett kis szervezeti egységek közreműködési hajlamát mindenképp fokozni kellene fiatalok bevonásával is. Többletkiadást a terjedelmesebb Fáklya szám megjelentetése és a koszorúzások számának emelkedése jelentett.

 Némi megtakarítást jelentett, hogy a május elsejei megjelenés – a rendezvény átszervezése miatt – lényegesen kevesebbe került és a postázási költségek is csökkentek az internet-használat bővülése miatt. Az új Fáklya terítése viszont még mindig gondot jelent, idén már nem fogjuk tudni elmaradt tagdíjfizetésű tagjainknak postai úton továbbítani.

 Az Alapszabály-módosításhoz szükséges feladatok elvégzéséhez és Szurcsik István temetéséhez azonban vidéki kiszállásra volt szükség – ennek költségeit főtitkárunk támogatásából fedeztük. Idénre hasonló kiadásokat már nem vállalunk.

 A 2017. évi gazdálkodási feladatok teljesítése érdekében még további erőfeszítéseket kell tennünk.

 Budapest, 2017. április 26.                           

 

                                                                                              Szebeni András

                                                                                             ügyvezető főtitkár

                                                                                             

 

 

 

 

 
< Előző   Következő >
 
Tartalom
 
Copyright Május Elseje Társaság 2008. | jognyilatkozat
oldaltérkép