majuselseje_fejlec_900x120_02.jpg
Hírek - események | Bemutatjuk | Civil élet | Emlékezzünk | Pódium | Galéria
Főoldal
Bemutatkozunk
Dokumentumok
Fáklya
Kapcsolat
Galéria tartalom
 
PDF Nyomtatás E-mail
Csizmazia Pál (1935-2017)
Írta: Dr. Aggod József   
2017. February 16. Thursday 13:11

CSIZMAZIA PÁL

(1935-2017)

2017. február 14-én súlyos betegségben elhunyt Csizmazia Pál, a Május Elseje Társaság alapító, örökös tagja, a

pa180155.jpg__csizmazia_heti_hetesen.jpg

felügyelő bizottság egykori elnöke. Kidőlt társaságunk egyik tartóoszlopa.

Kevés hozzá hasonló elvhű, önzetlen, tevékeny, a szó nemes értelmében emberséges embert szült anya. Volt társaságunk történetében olyan pillanat, amikor az ő önzetlen segítsége nélkül nem tudtunk volna tovább létezni.

Mindig kezdeményezett, kezdeményezésre sarkallt bennünket. Neki köszönhetjük például, hogy van honlapunk. Még kórházi ágyán is volt javaslata: foglalkozzunk a május elsejei Fáklyában a világ tulajdon- és jövedelmi viszonyaiban tapasztalható egyenlőtlenségekkel.

Mindig azt kereste, hol, hogyan tud a legtöbbet tenni dolgozó társaiért, az emberért. Tevékeny és nagyon eredményes közéleti-szakmai munkát folytatott. Ha egyszer megírják a Haladó Erők Fórumának történetét abban kiemelkedő helye lesz Csizmazia Pálnak. Ő volt a szakmai-közéleti tagozat lelke. Hihetetlen tekintélyt vívott ki magának. Tanúi voltunk annak, hogy – bár papírja középfokú végzettségről szólt – akadémikusok közéjük tartozónak ismerték el. Tóth Miklós dokumentumtárában nagyon sok rá vonatkozó fénykép és videó anyag található. Ezeken ott láthatjuk Palit minden fontos baloldali tűntetésen, pártrendezvényen.

Csizmazia Pál volt a Duna-Tisza Csatorna legújabb kori történetének egyik profétája és kubikusa. Társaságunk történetének talán legdicsőbb fejezete az ezzel kapcsolatos tevékenységéhez kapcsolódik. Nem rajta múlott, hogy nem élhette meg ennek megvalósulását.

Nagyon sokat tett értünk, tágabb mozgalmi családjáért. Rajongásig szerette kis családját. Mindent megtett súlyosan beteg édesanyjáért. Emlékszünk, hogy lesújtotta felesége halála. Mindig ragaszkodással beszélt fiairól, büszke volt unokájára.

Tisztelettel, kegyelettel őrizzük példás életének emlékeit!

 

 

hpim1731_csizmazilk.jpg hpim1358__csizmazia_magyarz.jpg
 
< Előző   Következő >
 
Tartalom
 
Copyright Május Elseje Társaság 2008. | jognyilatkozat
oldaltérkép