majuselseje_fejlec_900x120_02.jpg
Hírek - események | Bemutatjuk | Civil élet | Emlékezzünk | Pódium | Galéria
Főoldal
Bemutatkozunk
Dokumentumok
Fáklya
Kapcsolat
Galéria tartalom
 
PDF Nyomtatás E-mail
Dr. Orbán Péter (1931-2016)
Írta: Aggod Józsefné   
2016. March 25. Friday 14:08
Dr. Orbán Péter
(1931-2016)

Lányától kaptuk a szomorú hírt: tegnap, 85 éves korában elhunyt Dr. Orbán Péter, a Május Elseje Társaság örökös tagja, egykori főtitkára.

p5040021.jpgorbn_pter.jpg Néhány napja beszéltem vele telefonon. Akkor még nem gondoltam, hogy utoljára. Nem is gondolhattam, hiszen – mint korábban mindig – most is hosszan taglaltuk hazánk, a világ eseményeit, társaságunk gondjait.

Orbán Péter kora ifjúságától az új szebb, jobb világ építői közé tartozott, különböző fontos – elsősorban államigazgatási - beosztásokban dolgozott, életét a dolgozó nép szolgálatának szentelte.
Társaságunk főtitkáraként éveken keresztül hasznosította javunkra jogi ismereteit, tapasztalatait. Elévülhetetlen érdeme volt bátonyterenyei szervezetünk újjáélesztésében.  Társaságunk olyan fontos rendezvényeinek szervezésében volt kezdeményező szerepe, mint az egészségpolitikai, valamint a Ságvári vitához kapcsolódó tanácskozás.
Sok Fáklya cikk őrzi időszerű, elgondolkoztató fejtegetéseit. Fellépéseit, javaslatait, hozzászólásait a higgadtság, szakszerűség, az alapos tájékozottság, emberség, bölcsesség jellemezte.

Nagyon hiányozni fog nekünk. Példáját, emlékét tisztelettel őrizzük!

                                                                                     Dr. Aggod József
                                                                                          elnök


 
< Előző   Következő >
 
Tartalom
 
Copyright Május Elseje Társaság 2008. | jognyilatkozat
oldaltérkép