majuselseje_fejlec_900x120_02.jpg
Hírek - események | Bemutatjuk | Civil élet | Emlékezzünk | Pódium | Galéria
Főoldal
Bemutatkozunk
Dokumentumok
Fáklya
Kapcsolat
Galéria tartalom
 
PDF Nyomtatás E-mail
Magyari Iván (1934-2017)
Írta: Aggod József   
2017. June 21. Wednesday 14:37

MAGYARI IVÁN

(1934- 2017)

2017. június 18-án meghalt Magyari Iván, társaságunk alapító, örökös tagja, a Május Elseje Társaság Örökös Tagjai Tanácsadó Testületének ügyvezető titkára.

unnamed.png__magyari.png

Magyari Iván a népből jött és egész életében ennek tudatában tevékenykedett. Ízig vérig közéleti ember volt. Egyetemistaként, édesapjával együtt ott volt, ahol meggyőződése szerint lennie kellett, amikor bajba került az a rendszer, amely lehetővé tette az ő és egész dolgozó nemzedékének felemelkedését, tanult emberré válását.

Nem kérkedett, de bátor ember volt, sok ejtőernyő-ugrással. 1958-ban késleltetett nyitású nappali és éjszakai ugrásban magyar bajnok is volt.

Budapesten, a VII. kerületi Rottenbiller utcai általános iskolában kezdett tanítani és nyugdíjba meneteléig ott tanított történelem- földrajz szakos tanárként, majd igazgatóhelyettesként. Innen ment nyugdíjba 1993-ban. Úttörővezetőként sok gyereket vitt úttörőtáborba és kirándulni is. Pedagógus volt a szó igazi értelmében, sok tanítványa később is – felnőtt korában is tartotta vele a kapcsolatot.

Nyugdíjazás után sem tétlenkedett, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon lett ülnök, és ott kamatoztatta a gyermekekkel és a szülőkkel kapcsolatos tapasztalatait büntető és családjogi perekben, egészen 70 éves koráig.

Magyari Iván részt vett társaságunk alapításának előkészítésében. Szerény, szorgalmas munkása volt a Május Elseje Társaságnak. Több cikluson keresztül tagja volt Országos Intéző Bizottságnak. Hozzászólásaival, megjegyzéseivel tevékenyen segítette munkánkat. Felesége, lánya segítségével akkor is itt volt közöttünk, amikor az egyedüli közlekedésre már nem vállalkozhatott.

Tisztelettel, kegyelettel őrizzük emlékét.

 

 
< Előző   Következő >
 
Tartalom
 
Copyright Május Elseje Társaság 2008. | jognyilatkozat
oldaltérkép