majuselseje_fejlec_900x120_02.jpg
Hírek - események | Bemutatjuk | Civil élet | Emlékezzünk | Pódium | Galéria
Főoldal
Bemutatkozunk
Dokumentumok
Fáklya
Kapcsolat
Galéria tartalom
 
PDF Nyomtatás E-mail
A migrációról
Írta: Wagner István   
2018. May 02. Wednesday 09:04

 

A MIGRÁCIÓRÓL

          Valamikor a 80-as években sok száz török ember élt azzal a lehetőséggel, hogy Nyugat-Németországban vállaljon munkát, mert így viszonylag magas jövedelemhez juthatott. Ezen a példán felbuzdulva a közel-keleti, észak-afrikai, sőt ázsiai emberek közül sokan jutottak arra a következtetésre, hogy érdemes volna Európában hasonló feladatokhoz jutni. Mivel ezt legálisan nemigen lehetett megtenni, a jobban képzett, némi anyagi lehetőséggel is rendelkező munkavállalók megfizették az embercsempészeket, így elérkezhettek a nyugat-európai országokba.

             Az történt tehát, hogy a munkaerő minőségi szelekcióját elvégezték a kapzsi és pénzéhes embercsempészek, az őszintén segítőkész emberek és emberjogi szervezetek pedig segítettek a beilleszkedésben, mindezek következményeképp, a kapitalizmus a legfejlettebb európai országokban és természetesen az USA-ban is olyan olcsó és hatékonyan alkalmazható munkaerőhöz jutott, amely nem jelentett semmiféle munkásmozgalmi kockázatot. Ne feledjük, hogy ezeknek a munkavállalóknak adott viszonylag nyomorúságos jövedelem az anyaországban megszerezhetőhöz képest igen magas volt, így eszükbe sem jutott megkérdőjelezni a tőkehaszon létjogosultságát, ezáltal a bevándorlók a kapitalizmus engedelmes kiszolgálóivá váltak. E tőkés manőver olyannyira sikeres volt, hogy az említett befogadó országokban a kommunista mozgalom erősen visszaszorult, miután a rendkívül olcsó munkaerő a legnehezebb fizikai követelményekkel végezhető szakmákban jelent meg, ezáltal az őslakosok a magasabb képzettséget igénylő, jobban fizető munkahelyeket foglalhatták el, és így az általános életszintvonal is nőtt. Nyugat-Európa lakosságának nagy része tehát nem lett a tőkehaszon ellensége, hiszen maga is részesült belőle.

              Ezt a folyamatot kérdőjelezte meg a mohamedán vallás azon szélsőséges ága, amely bűnösnek és büntetendőnek tekinti mindazokat, akik nem az iszlám követői. (Az ilyen vallási magatartás, persze, nem újdonság, gondoljunk csak a keresztényüldözésre Rómában vagy az inkvizícióra.) Az iszlám állam aztán olyan hóhérokat kevert a bevándorlók közé, akik kegyetlen merényleteket követtek el Európa több nagyvárosában. Ezek sok európait megrémítettek és megkérdőjelezték a migráció  fent említett hasznosságát.

             Aztán ez a rémülethullám Magyarországon is sokakat elért; ezt használta ki a FIDESZ, hogy a migráció ellen szítva olyan szavazatokat tudott megszerezni, amelyeket különben nem kapott volna meg.

             Hát ennyit a migrációról, amit semmiképpen se keverjünk össze a menekültkérdéssel, mert az egy egészen más történet.

 
< Előző
 
Tartalom
 
Copyright Május Elseje Társaság 2008. | jognyilatkozat
oldaltérkép